Twee jaar cel voor heling van 90 identiteitskaarten

Baert Marc
Een man is veroordeeld tot 2 jaar cel voor heling. Hij werd op de luchthaven betrapt met maar liefst 90 gestolen paspoorten en identiteitskaarten in zijn bezit. Wel werd hij vrijgesproken voor lidmaatschap van een criminele organisatie.

Op 26 januari werd bij een veiligheidscontrole het grote aantal identiteitsdocumenten aangetroffen in de bagage van een man die naar Griekenland wilde reizen. De documenten waren amateuristisch verborgen in krantenpapier. De reiziger bekende meteen dat hem gevraagd werd de papieren te smokkelen. “In het Zuidstation heeft een onbekende mij het voorstel gedaan. In ruil zou mijn reis betaald worden”, klonk het. “Deze papieren werden gesmokkeld in het kader van mensensmokkelpraktijken”, aldus het parket. “Beklaagde heeft hier bewust aan meegewerkt en dit kunnen we niet tolereren.” Ook de rechtbank achtte de heling bewezen. “Dat op zichzelf is al ontoelaatbaar, maar vaak gaat het ook gepaard met andere misdrijven. Een strenge straf is dus aangewezen.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.