Twee celstraffen op één dag voor onverbeterlijke inbreker

Baert Marc
Een Brusselse dertiger is op één dag veroordeeld tot twee celstraffen. Hij kreeg 20 maanden cel voor een inbraak in Zaventem. Daarnaast werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden voor een poging tot inbraak in Dilbeek.

De man kreeg eerder bij verstek al dezelfde straffen. Hij tekende niettemin verzet aan. Op 19 april 2016 werd hij in het gezelschap van een kennis op straat in Zaventem tegengehouden door de politie. Ze bleken een schroevendraaier en een laptop op zak te hebben. Deze laptop bleek even daarvoor in de buurt gestolen te zijn. Een jaar eerder, op 6 augustus 2015, had hij al eens proberen inbreken in een woning in Dilbeek. Toen was hij moeten vluchten toen de bewoner thuis kwam. “Meneer heeft al 3 veroordelingen voor dergelijke feiten. Ik ga dan ook geen mildheid tonen”, aldus de rechter. Hij kreeg 20 maanden voor de feiten in Zaventem en 18 maanden voor de poging inbraak in Dilbeek. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.