Tienduizend bagagestukken achtergebleven op Brussels Airport na panne vanmorgen

Heel wat mensen staan aan te schuiven in de vertrekhal door de problemen met de bagage.
Nijs Heel wat mensen staan aan te schuiven in de vertrekhal door de problemen met de bagage.
Op Brussels Airport in Zaventem zijn vandaag tienduizend bagagestukken achtergebleven. Het zal nog enkele dagen duren alvorens die op hun bestemming aankomen. Dat zegt een woordvoerster van Brussels Airport.

In de loop van de ochtend waren problemen opgedoken met de automatische bagageafhandeling. Door een IT-probleem kon bagage niet gescand worden voor het juiste vliegtuig. De afhandeling gebeurde daardoor urenlang manueel. Pas rond 13 uur kon het computersysteem heropgestart worden.

Heel wat vluchten zijn zonder bagage vertrokken. “Er zijn tienduizend bagagestukken van verschillende maatschappijen achtergebleven. We zijn begonnen met het nasturen van de koffers naar de diverse bestemmingen”, stelt een woordvoerster van de luchthavenuitbater.

Nog enkele dagen duren

“We blijven bagage meesturen met vluchten die vandaag nog vertrekken. De luchtvaartmaatschappijen steken een handje toe. Een timing voor de operatie is onmogelijk, omdat we vanuit Zaventem niet elke dag naar alle bestemmingen vliegen. Het zal zeker nog enkele dagen duren.”

Vanop Brussels Airport vertrokken vandaag 42.000 mensen. Er kwamen ook nog eens 36.000 reizigers toe. Voor mensen die aankwamen, zijn er nooit problemen geweest met de bagageafhandeling.

De bagage bleef zich opstapelen in de vertrekhal.
Nijs De bagage bleef zich opstapelen in de vertrekhal.
Dieter Nijs
Dieter Nijs52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Liliane Vervliet

  Sabotage ?

 • Eric Loyens

  Op alles wordt bespaard om meer winsten te maken met een degelijke back up kom je dit niet tegen

 • Vercruyssen Willy

  Wat met je bagage als je een cruise maakt gaan ze die naar iedere haven achterna brengen denk van niet en daar sta je dan zonder propere kledij vroeger ging alles handmatig maar owee als de computer het begeeft dan ligt alles plat

 • chris van overmeire

  Wie gaat er de onkosten betalen van mensen die op hun vakantiebestemming zwembroeken, Sun sprays en andere dingen moeten kopen om hun vakantie te beginnen zonder bagage?

 • Joke Weyts

  Helaas moeten we donderdag nog via Zaventem op reis vertrekken en we hebben nu al stress. Vorig jaar zat één van onze vliezen in Baltimore en wij in Washington (vertrokken in Zaventem). Eén goede raad: verdeel alles van iedereen over jullie valiezen, als er dan maar één valies toekomt, dat heeft iedereen toch nog iets. Mensen die rondreizen vanaf dag 2, die hun vakantie is geruineerd. Dit zijn opzettelijk veroorzaakte deffecten. Maar wat wél altijd zeer goed werkt zijn de dure drankautomaten.