Tien sluikstorters geïdentificeerd met mobiele camera’s

Photo News
De politie van Zaventem heeft vorige maand tien sluikstorters geïdentificeerd op de carpoolparking in Nossegem. Dat is al langer een geliefkoosde plek van sluikstorters. “We zijn blij dat we succes kunnen boeken dankzij de camera’s”, zegt burgemeester Ingrid Holemans.

Twee van de vier mobiele overlastcamera’s werden de voorbije weken op strategische plaatsen op de carpoolparking langs de Mechelsesteenweg in Nossegem opgesteld. Op de beelden werden 15 sluikstorters opgemerkt, waarvan er tien geïdentificeerd werden. Zij krijgen een GAS-boete die kan oplopen tot 250 euro en vanaf 1 juni zelfs tot 350 euro. Ook de opruimkosten zullen aan de overtreders doorgerekend worden.

“Al jaren strijden we tegen sluikstorten, zowel op het vlak van sensibilisering, opruiming als handhaving”, zegt burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld). “We betrappen niet alleen mensen, we merken ook dat de camera’s een sterk ontradend effect hebben. Sinds de camera’s er staan, werden er geen sluikstorten meer aangetroffen op die locaties”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.