Taxibestuurders voeren opnieuw actie tegen Uber-chauffeurs aan Esso-tankstation op luchthaven

Archiefbeeld van taxibestuurders die Uber-chauffeurs blokkeren.
BELGA Archiefbeeld van taxibestuurders die Uber-chauffeurs blokkeren.
Aan de uitrit van de luchthaven van Zaventem hebben taxibestuurders vrijdagochtend opnieuw actie gevoerd tegen Uber-chauffeurs. Ze pikken het niet dat die bestuurders hun klanten innemen en blokkeerden daarom het Esso-tankstation, waar de Uber-chauffeurs de passagiers van Brussels Airport opwachten. De politie kwam ter plaatse, maar het kwam niet tot een confrontatie.

De discussies tussen de reguliere taxibestuurders en hun collega’s van Uber zijn al geruime tijd bezig. Vrijdag besloot die eerste groep met een 35-tal wagens het Esso-tankstation aan de uitrit van de luchthaven te blokkeren. Op de parking van dat tankstation staan de Uber-chauffeurs namelijk al maandenlang passagiers van de luchthaven op te wachten. Een doorn in het oog van de bestuurders van de reguliere bedrijven omdat ze op die manier klanten verliezen. Het kwam er tot een verbale confrontatie, maar er waren volgens de politie geen incidenten. De actie heeft in totaal ruim een uur geduurd. Korte tijd werd een deel van de uitrit van de luchthaven geblokkeerd, maar het verkeer kon er wel nog door. Niemand werd opgepakt.

Het is niet de eerste keer dat taxibestuurders het tankstation aan de uitrit van Brussels Airport blokkeren. Eerder dit jaar was dat ook al het geval.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.