Sterrenchef opent Bistro R

Chef Roland Debuyst samen met zijn vrouw in de nieuwe zaak, Bistro R, die sinds gisteren open is.
Foto Baert Chef Roland Debuyst samen met zijn vrouw in de nieuwe zaak, Bistro R, die sinds gisteren open is.

Topchef Roland Debuyst heeft gisteren zijn nieuwe brasserie Bistro R in Nossegem geopend. Die kwam in de plaats van de culinair hoogstaande brasserie Orange. Het is al de tweede keer in twaalf jaar tijd dat Debuyst de visie van zijn zaak moet veranderen om de kosten te kunnen drukken. Deze keer speelde vooral de witte kassa een rol.

Druk van Michelinster

In 2005 toverde de chef zijn sterrenrestaurant L'Orangeraie de Roland Debuyst langs de Leuvensesteenweg in Nossegem om tot de culinair hoogstaande brasserie Orange. Die verandering kwam er omdat Debuyst wilde ontsnappen aan de druk die gepaard gaat met een Michelinster. Hij gaf de ster daarom ook bewust op. Maar twaalf jaar later moet Debuyst de visie van zijn brasserie opnieuw veranderen. Oorzaak is de witte kassa, waardoor de personeelskosten een pak hoger werden. En dus gooit de chef het over een totaal andere boeg. Gisteren gooiden hij, zijn vrouw en zijn dochter de deuren van Bistro R open.


"Op de menukaart staat vooral finger food", zegt Roland Debuyst. "Daarnaast hebben we ook acht voorgerechten en een ruim aanbod aan rood vlees. Het interieur draait rond muziek. Zo staan er heel wat standbeelden die gelinkt zijn aan muzikanten. Klanten zullen voortaan ook in een loungeruimte kunnen 'chillen'."


(RDK)