Soulsister en Magical Flying Thunderbirds op Pop@Park

Thomas Schueremans, Kurt Van Calster, schepen Bart De Wandeleer, schepen Erik Rennen, Sam Janssens en Bruno Bechtholt stelden gisteren het programma van het festival voor. 
Foto Lukas Thomas Schueremans, Kurt Van Calster, schepen Bart De Wandeleer, schepen Erik Rennen, Sam Janssens en Bruno Bechtholt stelden gisteren het programma van het festival voor. 
In het park Mariadal in Zaventem hebben schepenen Bart Dewandeleer en Erik Rennen gisteren het programma voor de zesde editie van Pop@Park voorgesteld. Op dinsdag 15 augustus staan met Soulsister en The Magical Flying Thunderbirds twee grote namen op het podium.

15 augustus is in Zaventem traditioneel een sportieve en muzikale dag. Al jaren wordt de jogging 'Dwars door Zaventem' er georganiseerd en sinds enkele jaren vindt die dag ook Pop@Park plaats. Het gratis festival is dit jaar zelfs al aan zijn zesde editie toe. "Met Soulsister pakken we opnieuw uit met een grote naam", zegt schepen van Jeugd Bart Dewandeleer (CD&V). "Maar ook The Kids prijken op onze affiche, al is de apotheose voor The Magical Flying Thunderbirds weggelegd. Als schepen van Jeugd ben ik tevreden dat we ook dit jaar het lokaal talent een kans geven, want de winnaar van de Pop@Park Rockrally, waarvan de finale op 28 april in jeugdhuis Tonzent georganiseerd wordt, mag zich opmaken om voor The Kids aan te treden op het grote podium."


Alvorens het muzikale geweld losbarst, worden heel wat sportieve activiteiten in het park Mariadal georganiseerd. "Voor de kinderen is er de traditionele Karamellenloop en heel wat kinderanimatie", zegt sportschepen Erik Rennen (N-VA). "Nadien zijn er verschillende loopwedstrijden, met als hoogtepunt de jogging 'Dwars door Zaventem', die 21 kilometer lang is. Ook zijn er opnieuw verschillende fiets- en wandeltochten door Zaventem en omliggende gemeenten."


(RDK)