Sluikstorter dropt nest jonge poezen bij afval: één katje overleden

Een medewerker van Interza ontfermde zich over één van de poesjes die de daad overleefden.
Interza Een medewerker van Interza ontfermde zich over één van de poesjes die de daad overleefden.
In de Oude Keulsebaan in Sterrebeek heeft de sluikstortophaler van afvalintercommunale Interza woensdagochtend een nare ontdekking gedaan tussen het afval. Hij vond er immers een nest jonge poezen. Eén katje was inmiddels overleden, de andere drie werden naar kattenasiel De Poezenplaneet in Begijnendijk gebracht. De dader wordt gezocht.

“Het nest poezen lag vlak naast de rommel die in de Oude Keulsebaan gedropt werd”, zegt Interza-directeur Jan Buysse. “We nemen dan ook aan dat de katjes er achtergelaten waren door de persoon die ook de zak met rommel op straat gooide. Jammer genoeg was één van de jonge katjes al overleden. Gelukkig overleefden de drie andere beestjes de vreselijke daad wel. Ze werden vandaag al naar De Poezenplaneet in Begijnendijk gebracht. Van daaruit kunnen ze geadopteerd worden.”

Wie het nest poezen en het afval in de Oude Keulsebaan dropte, is nog niet duidelijk. Interza hoopt de dader met de hulp van camerabeelden te vatten. “Indien we de dader kunnen identificeren, zal hij niet alleen een GAS-boete voor het sluikstorten krijgen, maar zal hij ook geverbaliseerd worden volgens de wetgeving rond dierenwelzijn”, besluit Jan Buysse.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stella Birkenbrau

  Ik maakte me juist dezelfde bedenking Erik!

 • Erik Moens

  Waar zitten de welwillenden, partij voor milieu en dierenwelzijn?

 • dirk mommens

  Mensen zonder hart die zoiets doen , onmensen zijn dat , laat ons hopen dat men ze vindt en zware straffen uitgedeeld worden , dit is onbegrijpelijk

 • Katty Mommaerts

  Heel hard straffen! Mottige mensen die zoiets doen. Doe ze dan naar een asiel maar toch niet weggooien als afval.