Safran schrapt 60-tal banen op luchthaven van Zaventem

Bij Safran in Zaventem worden zowat 60 functies geschrapt.
Google Maps Bij Safran in Zaventem worden zowat 60 functies geschrapt.
De Franse multinational Safran Aircraft Engines, een firma die vliegtuigmotoren herstelt en onderhoudt op Brussels Airport, wil tussen nu en midden 2022 zestig à vijfenzestig banen schrappen op de luchthaven van Zaventem. Het gaat niet om naakte ontslagen.

Al enkele jaren is bekend dat Safran haar gebouw op de luchthaven uiterlijk op 30 juni 2020 moet verlaten. Ook de testbank, waar de motoren getest moeten worden, moet er weg en zal hoogstwaarschijnlijk naar de luchthaven van Luik verhuizen. Voor het andere personeel wordt een nieuwe locatie in een straal van vijf à zes kilometer rond de luchthaven gezocht.

Dinsdagochtend kondigde de directie van de Franse multinational aan dat door die geplande verhuis om en bij de 60 van de 240 functies op Zaventem zullen verdwijnen. “Het gaat niet om naakte ontslagen, maar er zal getracht worden om de oudere werknemers op vervroegd pensioen te sturen”, verduidelijk ACV-vakbondsman Paul Corbeel. “Bovendien liet de directie ons weten dat er inspanningen geleverd zullen worden om zoveel mogelijk mensen aan boord te houden. De geïmpacteerden bevinden zich vooral in de ondersteunende diensten zoals HR en financiën.”

De vakbonden laten weten dat ze de situatie de komende maanden nauwgezet zullen opvolgen. Donderdag staat een volgende ondernemingsraad op de agenda.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.