Roemenen werden ‘vliegend rijk’

Baert Marc
Drie Roemenen hebben vliegtuigmaatschappij Brussels Airlines bijna 30.000 euro lichter gemaakt. Ze kochten ‘gratis’ luxeartikelen tijdens een vlucht.

Het trio had een poepsimpel systeem bedacht om gratis te shoppen in het vliegtuig. Een betaling met de bankkaart wordt pas na de vlucht geregistreerd, ontdekten ze. “Ze wisten dat het toestel dat de betaling registreerde ook in vliegtuigmodus stond en dus met niets verbonden was”, aldus het parket. “Als er geen geld op de kaart stond, konden ze dus gratis winkelen.” De drie bestelden de duurste parfums, die ze doorverkochten. De vluchten zelf moesten ze natuurlijk wel betalen, maar daar zochten ze de goedkoopste uit. Ze maakten tientallen tripjes, per vlucht konden ze tot 200 euro winst maken. Hun uitvlucht? “We dachten dat we een Roemeense bank beroofden”, waarop ze hun excuses aanboden aan Brussels Airlines. Het parket vraagt een celstraf van twee jaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.