Rechter mild voor smokkelaar

Baert Marc
Een Nigeriaan is veroordeeld tot 36 maanden cel, waarvan 12 met uitstel, voor het smokkelen van cocaïne. De man probeerde 730 gram cocaïne naar Mallorca te smokkelen toen hij werd opgepakt. 

De Nigeriaanse man werd opgepakt op 13 april toen hij op de luchthaven van Zaventem het vliegtuig naar Palma de Mallorca wou nemen. Eerst ontkende hij dat hij drugs bij had maar uit een urinestaal bleek dat hij cocaïne had ingeslikt. Een CT-scan wees nadien uit dat er zo’n 733 gram drugs, verpakt in boleta’s zich in zijn lichaam bevonden. De man bekende meteen dat hij in Spanje, waar hij verbleef, gecontacteerd was door mensen uit Amsterdam die hem gevraagd hadden drugs te smokkelen. Hij was trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Zo reisde hij eerder naar Portugal en Nigeria. Voor het transport naar Mallorca zou hij 1.200 euro krijgen. Zijn advocaat had gepleit voor enige mildheid omdat de Nigeriaan heel wat bruikbare informatie zou gegeven hebben over zijn opdrachtgevers. De rechter hield rekening met zijn blanco strafregister en jonge leeftijd en sprak daarom een deel met uitstel uit. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.