Pro Zaventem: “Wijziging parkeerbeleid gemiste kans voor Nossegem”

Volgens Pro Zaventem parkeren vakantiegangers hun wagen steeds vaker aan het station van Nossegem om vervolgens met de trein naar Brussels Airport te gaan.
Lukas Volgens Pro Zaventem parkeren vakantiegangers hun wagen steeds vaker aan het station van Nossegem om vervolgens met de trein naar Brussels Airport te gaan.
In Zaventem werden de voorbije week de aanpassingen aan het parkeerbeleid doorgevoerd. Zo mag er in bepaalde straten slechts vier in plaats van elf uur geparkeerd worden. Vanuit de hoek van de oppositie komt er al meteen kritiek. “Nossegem werd opnieuw volledig over het hoofd gezien, terwijl ook daar problemen zijn”, zegt Amy Gille van Pro Zaventem.

De inwoners van groot-Zaventem kregen de voorbije dagen een folder met uitleg over het aangepaste parkeerbeleid in de bus. “Tot onze verbazing wordt daarin alleen gewag gemaakt van wijzigingen in Zaventem, Sterrebeek en Sint-Stevens-Woluwe”, betreurt Amy Gille. “Nossegem werd jammer genoeg alweer over het hoofd gezien. Nochtans zorgen vakantiegangers ook daar voor problemen. Ze parkeren hun wagen in de buurt van het station en gaan met de trein naar de luchthaven of kiezen er zelfs voor om via het ‘Nossegem Wegske’ te voet te gaan. Wij pleiten dan ook voor een degelijk en doordacht parkeerbeleid dat de problemen niet naar andere deelgemeentes verschuift. Eén grote zone voor groot-Zaventem met een bewonerskaart voor elke inwoner met een wagen is de oplossing.”

Burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) zegt dat er de voorbije maanden geen klachten vanuit Nossegem kwamen. “Een wijziging in die deelgemeente was dus niet aan de orde.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Francis Vanden Bempt

    In Sint-Stevens-Woluwe verschuift het probleem zich ook; De Sint-Stefaanstraat en Rijmelgem werden aangepakt; Nu parkeren de vakantiegangers hogerop; Stem uw parkeerbeleid af op gans het grondgebied aub