Postbode bust oproepingsbrieven verkiezingen in tien straten niet: bpost zet fout recht

Gemeentehuis Zaventem
Lukas Gemeentehuis Zaventem
Pas een week later dan gepland, hebben de bewoners van een tiental straten in Sint-Stevens-Woluwe vrijdag de oproepingsbrieven voor de verkiezingen gekregen. Een postbode had de brieven vorige week vrijdag al moeten bussen, maar deed dat om een niet nader bepaalde reden niet. Bpost zat verveeld met de zaak en zette de fout vrijdag recht.

“Hoewel elke kiezer reeds over zijn oproepingsbrief zou moeten beschikken, blijkt nu dat een groot aantal kiezers uit Sint-Stevens-Woluwe nog geen oproepingsbrief ontving”, liet Zaventems burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) vrijdagochtend weten. “De laatste dagen werden de gemeentelijke diensten overstelpt met telefoontjes van ongeruste bewoners van de Acacialaan, Berreveldlaan, Hof Ten Berglaan, Jozef Van Hovestraat, Kleinenbergstraat, Leuvensesteenweg, Voordestraat, Waaienberg, Wannenveld en Woluwedal.”

De gemeente nam contact op met bpost, waar men toegaf dat er een fout gemaakt werd. “De postbode had de brieven vorige week moeten bussen, maar deed dat niet”, zegt woordvoerster Barbara Van Speybroeck. “Vrijdag werd dan ook een extra ploeg naar Zaventem gestuurd om alle oproepingsbrieven te bussen. Voorts zullen we intern bekijken wat er met de postbode zal gebeuren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.