Open Vld en CD&V verdelen bevoegdheden

Ingrid Holemans (midden) en de schepenen die na Nieuwjaar Zaventem zullen besturen.
Lukas Ingrid Holemans (midden) en de schepenen die na Nieuwjaar Zaventem zullen besturen.
Twee weken nadat Open Vld en CD&V een akkoord bereikten om Zaventem de komende zes jaar samen te besturen, zijn ook de bevoegdheden van de schepenen bekend. De twee partijen hebben een nipte meerderheid van 16 op de 31 zetels.

Ingrid Holemans (Open Vld) blijft burgemeester. Zij krijgt onder meer Luchthavenbeleid, Mobiliteit, Economie, Cultuur en Toerisme als bevoegdheden. Bart Dewandeleer van CD&V wordt de eerste schepen en behoudt Financiën, Ruimtelijke Ordening en Jeugd. Tweede schepen is Dirk Philips (Open Vld). Hij wordt bevoegd voor Welzijn en Onderwijs. Piet Ockerman (Open Vld) wordt bevoegd voor Sport en Tewerkstelling. Daarnaast ontfermt hij zich samen met de burgemeester over het Middenstandsbeleid.

Huidig gemeenteraadsvoorzitter Martine Robberechts (Open Vld) wordt schepen van Openbare Werken, Milieu en Duurzaamheid Gebouwen. De liberaal Wim Driesen krijgt dan weer de Technische Dienst onder zijn vleugels. Het zesde schepenambt wordt gedeeld. De eerste drie jaar is Hamid Akaychouch (CD&V) bevoegd voor Vlaams Karakter, Sociale Integratie, Woonbeleid en Participatieve Democratie. Na drie jaar neemt Alihsan Özkan (Open Vld) die eerste twee bevoegdheden over. De rest gaat naar Dewandeleer en Hilde Van Craenenbroeck (CD&V). Die laatste wordt ook schepen van Sociale Versterking en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, de nieuwe naam van het OCMW. Huidig schepen Natalie Miseur (Open Vld) wordt tot slot gemeenteraadsvoorzitter.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.