Onverbeterlijke luchthavendief krijgt 36 maanden cel

De dief bracht ook een bezoekje aan de luchthaven van Zaventem.
Baert Marc De dief bracht ook een bezoekje aan de luchthaven van Zaventem.
Een 49-jarige Zuid-Amerikaan is veroordeeld tot een celstraf van 36 maanden. De man behoorde bij een georganiseerde bende die zich toespitste op bagagediefstallen op luchthavens.

De bende waartoe de man behoorde, schuimde luchthavens in heel Europa af. Hun doel? Zoveel mogelijk bagagekoffers stelen van nietsvermoedende toeristen. Vaak maakten ze gebruik van enige onoplettendheid bij het inchecken om aan de haal te gaan met de koffers en rugzakken. In 2013 bracht de bende een ongewenst bezoekje aan de luchthaven van Zaventem. Na het bestuderen van bewakingsbeelden had een agent de beklaagde enkele koffers zien stelen. De bewuste beelden werden doorgestuurd naar onze buurlanden en zo kon de man uiteindelijk in Frankrijk gearresteerd worden. 

Verstek

Op basis van de beelden was de dief in 2015 al bij verstek veroordeeld geworden tot 40 maanden cel. Daartegen tekende hij verzet aan. Hij beweerde  dat hij niet de man was van de beelden. De gelijkenis was echter dermate treffend dat de rechter hem op verzet opnieuw veroordeelde, zij het nu tot 36 maanden. "Die luchthavenagent heeft het welslagen van dit dossier op zijn conto. Chapeau", besloot de rechter. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.