Onderhoudswerken start- en landingsbaan vier weekends vroeger afgerond

De voorbije weekends werd er gewerkt aan start- en landingsbaan 07L/25R, de bovenste parallelbaan op Zaventem.
RV De voorbije weekends werd er gewerkt aan start- en landingsbaan 07L/25R, de bovenste parallelbaan op Zaventem.
De onderhoudswerken aan start- en landingsbaan 07L/25R zijn al klaar. Zondag werden de werkzaamheden – vier weken vroeger dan aanvankelijk gepland – afgerond.

Dat het allemaal vlot verliep, heeft volgens Brussels Airport te maken met de gunstige weersomstandigheden en de efficiënte uitvoering van de werken. De voorbije weken werd de bekabeling van de lichtbebakening volledig vervangen, kwamen er nieuwe lampen op de taxiwegen rondom de start- en landingsbaan, werden lokale herstellingen uitgevoerd aan enkele afvoerbuizen en voegvullingen, en werden drie bijliggende taxiwegen gerenoveerd. Tegelijkertijd maakte Brussels Airport van de werken gebruik om enkele kleine ingrepen te doen zoals een ontrubbering en een gedetailleerde technische inspectie, om zodoende een nieuwe sluiting van de piste gedurende verschillende dagen te voorkomen.

Dankzij deze werken is een grondige renovatie van baan 07L/25R het komend jaar niet nodig.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.