Nu ook aankondiging Franstalig evenement in UF-blaadje

Nadat de Franstalige vereniging 'Association culturelle francophone de Zaventem' haar evenement in cultureel centrum De Factorij tot voor kort alleen op haar eigen website aankondigde, wordt er sinds gisteren ook via het UF-blaadje 'Carrefour' reclame voor gemaakt. Voor N-VA is dat hét signaal dat de gemeente het evenement moet weigeren.

"Dat de Arty Show nu ook in een UF-blad aangekondigd wordt, toont aan dat de Franstalige partij achter de organisatie van dit evenement zit", zegt schepen van Vlaams Karakter en Taalbeleid Erik Rennen (N-VA). "Het zou me niet verwonderen dat Olivier Maingain (Défi) er zal komen spreken. Dat alles uitsluitend in het Frans aangekondigd wordt, is bij wet verboden. Daarom zal ik er alles aan doen om het schepencollege te overtuigen om dit uitsluitend Franstalig evenement tegen te houden."


Burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) liet ondertussen al weten dat er voorlopig nog geen overtredingen gemaakt werden en het evenement dus probleemloos kan plaatsvinden. "Zijn er toch fouten gemaakt, dan kunnen we wel ingrijpen."

Fractieleider UF

De Arty Show, die op 8, 9 en 10 december in De Factorij plaatsvindt, wordt georganiseerd door Véronique Pilate. Zij is de fractieleider van UF in de Zaventemse gemeenteraad.


(RDK)