Nooit eerder zoveel kinderen op speelpleinwerking

Speelpleinen Zaventem
Baert Marc Speelpleinen Zaventem
Met dagelijks 120 kleuters en 110 kinderen ouder dan zeven jaar is de speelpleinwerking in Zaventem aan een recordjaar bezig. De speelpleinwerking zit sinds dit jaar ook in een nieuw gebouw in de Imbroekstraat.

“Nooit eerder hebben we in de eerste drie weken meer kinderen geteld”, zegt schepen van Jeugd Bart Dewandeleer (CD&V). “Dagelijks waren er zowat twintig kinderen meer dan de voorbije jaren. Ook tien kinderen van het opvangcentrum voor vluchtelingen komen elke dag naar de speelpleinwerking.”

Sinds dit jaar zitten de kinderen ook in een nieuw gebouw. De speelpleinwerking nam haar intrek in de nieuwe scoutslokalen in de Imbroekstraat. “Dat gebouw beschikt over een luifel die een speelruimte van 250 vierkante meter overdekt, wat een enorme troef bleek tijdens de hittegolf van vorige week”, aldus nog Dewandeleer. “De kinderen konden buiten spelen, maar waren tegelijkertijd toch beschut. Door middel van partytenten en zeilen van de gemeente werden nog een paar extra schaduwplekken gecreëerd. Daarnaast kregen de kinderen de voorbije dagen ook telkens een ijsje en speelden ze heel wat waterspelletjes.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.