Nieuwe aannemer Woluwedal gevonden: werken hervatten midden april

Ingrijpende werken aan het Woluwedal: een beeld dat de omwonenden de komende negentien maanden opnieuw zullen zien.
Lukas Ingrijpende werken aan het Woluwedal: een beeld dat de omwonenden de komende negentien maanden opnieuw zullen zien.
De Werkvennootschap heeft een nieuwe aannemer gevonden voor de werken aan het Woluwedal in Sint-Stevens-Woluwe en Kraainem. Na een discussie met de vorige aannemer werden de werken vorig jaar in april na de eerste fase stilgelegd. Midden april zouden ze eindelijk hervat worden. Duurtijd van de werkzaamheden: negentien maanden.

In augustus 2015 werd de eerste spade in de grond gestoken om het Woluwedal veiliger te maken. Al snel liep er een en ander fout, waardoor het tot een hevige discussie tussen de aannemer en het Agentschap Wegen en Verkeer, dat de werken toen nog coördineerde, kwam. Uiteindelijk werd beslist om de aannemer de eerste fase nog af te laten werken en om vervolgens op zoek te gaan naar een nieuwe firma. Inmiddels wordt de werf gecoördineerd door De Werkvennootschap en recent werd een nieuwe aannemer gegund. “De tweede fase start midden april”, zegt Marijn Struyf van De Werkvennootschap. “Niet alleen worden de kruispunten aan het Woluwedal afgewerkt, ook komt er een fietstunnel onder de Leuvensesteenweg om de fietssnelweg mee vorm te geven. Tijdens de werken zullen we opnieuw met het lussensysteem werken, zodat wagens op twee keerpunten kunnen keren. Al zullen die omleidingen pas in de zomermaanden in voege treden.”

De werken zullen in totaal zowat negentien maanden duren. En dat terwijl de omwonenden al ruim twee jaar lang hinder ondervonden. “We begrijpen dat het voor de buren niet echt prettig is en daarom stellen we een bereikbaarheidsadviseur aan”, aldus nog Struyf. “Die zal alle vragen van omwonenden beantwoorden en zal ingrijpen indien er problemen zijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.