Niet langer met pen en papier punten tellen: IT-systeem bowlingbanen in cafetaria sporthal hersteld

De twee bowlingbanen in de cafetaria van de sporthal van Zaventem kregen een nieuw IT-systeem.
Baert Marc De twee bowlingbanen in de cafetaria van de sporthal van Zaventem kregen een nieuw IT-systeem.
Twee jaar lang moesten de bowlingspelers op de twee banen in de cafetaria van de sporthal van Zaventem hun punten met pen en papier tellen, maar nu heeft de gemeente het IT-systeem vernieuwd, waardoor alles weer automatisch geteld wordt. Ook het systeem om de kegels op te rapen werd in een nieuw jasje gestoken.

“Vorig jaar zijn we met het dossier voor de herstelling van het IT-systeem gestart, maar het heeft allemaal wat langer dan gepland geduurd”, zegt sportschepen Piet Ockerman (Open Vld). “Enkele weken geleden konden de werken dan toch eindelijk uitgevoerd worden. Op drie dagen tijd werd de volledige bekabeling vernieuwd en kwamen er nieuwe computers. Een broodnodige ingreep, want de voorbije twee jaar moesten de bowlingspelers hun punten manueel tellen.”

Ook het systeem dat de kegels moet oprapen, werd vernieuwd. “De bowlingbanen zelf waren niet aan vernieuwing toe”, aldus nog Ockerman. “Ik ben tevreden dat de bowlingspelers nu eindelijk opnieuw zonder zorgen kunnen bowlen. De banen worden regelmatig gebruikt door de bowlingclub en door seniorenverenigingen.”