N-VA brengt provocerend pamflet naar containerpark

N-VA gooit de pamfletten bij het oud papier.
Foto Lukas N-VA gooit de pamfletten bij het oud papier.

N-VA Zaventem heeft enkele tientallen exemplaren van het provocerende pamflet van de vzw Citoyens de Zaventem symbolisch naar het containerpark gebracht. De partij had een oproep gedaan naar de bevolking toe om zo veel mogelijk van de pamfletten te bezorgen aan hun mandatarissen. In het pamflet riep de vzw Franstalige inwoners op om geen Nederlands te praten bij sportclubs.


"Die oproep was een succes", zegt Philippe Laeremans, de voorzitter van N-VA Zaventem. "We kregen vele tientallen folders in ons bezit en vonden het tijd om deze op een passende wijze te vernietigen. Vandaar dat we naar het containerpark trokken om de folders te deponeren waar ze horen: bij het oud papier."


De Brusselse vzw blijkt overigens niet de enige die het eentalig karakter van de gemeente Zaventem blijkt te negeren. "Vorige week liet ik bijvoorbeeld nog een pv opstellen tegen een onderneming die eentalig Franse reclame op de verkeersborden en -lichten aanbracht", zegt schepen Erik Rennen. "Wij zullen blijven ageren tegen alles en iedereen die de eentaligheid van onze gemeente niet respecteert."


Het dossier van de Citoyens de Zaventem werd zowel in het Vlaams als in het Brussels Parlement aangekaart. (DBS)