Mysterie opgelost: brandgeur afkomstig van illegaal vuurtje-stook in veld

De hoop smeulend groenafval zorgde de voorbije dagen voor geurhinder in heel Sterrebeek.
Lukas De hoop smeulend groenafval zorgde de voorbije dagen voor geurhinder in heel Sterrebeek.
Het was hét gespreksonderwerp de voorbije dagen in Sterrebeek: van waar is die brandgeur afkomstig? Dinsdag werd duidelijk dat de geur veroorzaakt werd door een illegaal vuurtje-stook in een veld tussen de Schapenweg en de Terwenberglaan. De brandweer bluste de smeulende hoop groenafval intussen en de politie is op zoek naar de dader.

Al enkele dagen hield de brandgeur de inwoners van Sterrebeek in de ban. Onder meer op sociale media bleek dat heel wat mensen er last van hadden, maar dat niemand echt wist van waar de geur afkomstig was. Maar dinsdagochtend zagen enkele inwoners rook opstijgen vanuit een veld tussen de Terwenberglaan en de Schapenweg. De politie en de brandweer gingen ter plaatse en troffen er een hoop groen- en snoeiafval aan. “De brandweer heeft de smeulende hoop afval geblust”, zegt Ellen Vanderpoel, woordvoerder van de lokale politie Zaventem. “We gaan nu op zoek naar de eigenaar van het perceel. De dader mag zich aan een proces-verbaal verwachten in het kader van rook- en geurhinder in heel Sterrebeek.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.