Man slikt 730 gram cocaïne in...maar wordt toch gepakt

Baert Marc
Een Nigeriaan riskeert 36 maanden voor het smokkelen van cocaïne. De man probeerde 730 gram cocaïne naar Mallorca te smokkelen toen hij werd opgepakt. Toch vraagt de verdediging om mildheid. “Hij heeft véél informatie gegeven aan de politie.” 

De Nigeriaanse man werd opgepakt op 13 april toen hij op de luchthaven van Zaventem het vliegtuig naar Palma de Mallorca wou nemen. Eerst ontkende hij dat hij drugs bij had maar uit een urinestaal bleek dat hij cocaïne had ingeslikt. Een CT-scan wees nadien uit dat er zo’n 733 gram drugs, verpakt in boleta’s zich in zijn lichaam bevonden. De man bekende meteen dat hij in Spanje, waar hij verbleef, gecontacteerd was door mensen uit Amsterdam die hem gevraagd hadden drugs te smokkelen. Hij was trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Zo reisde hij eerder naar Portugal en Nigeria. Voor het transport naar Mallorca zou hij 1.200 euro krijgen. Zijn advocaat pleitte voor enige mildheid omdat de Nigeriaan heel wat bruikbare informatie zou gegeven hebben over zijn opdrachtgevers. Uitspraak op 14 augustus.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Pieters

    Jammer dat hij niet in Spanje gepakt is, daar zou hij er zeker niet met 36 maanden vanaf komen. En bij ons is dit de maximumstraf dus naar alle waarschijnlijkheid gaat hij nooit naar het gevang en is hij binnenkort gewoon weer bezig met mensen te vergiftigen.