Man opnieuw slaags met vriendin

illustratiebeeld: justitiepaleis
Baert Marc illustratiebeeld: justitiepaleis
Een dertiger uit Kampenhout riskeert een celstraf van 10 maanden met uitstel voor intrafamiliaal geweld. Het parket vraagt ook dat hij een cursus agressiebeheersing gaat volgen.

De man en zijn vriendin hebben een niet alledaagse relatie. Zij werkt in een Thais massagesalon wat regelmatig voor stevige  strubbelingen zorgt. Zo ook op 12 augustus. De twee waren aanwezig op een feestje, maar zij wilde nog niet meteen naar huis. Toen ze uiteindelijk toch vertrokken, kwam het bij haar thuis in Zaventem tot een stevige ruzie waarbij de man volgens het parket een kopstoot gaf.  "Ik ben al zeker vijf keer het slachtoffer geweest van zijn gewelddaden", getuigde ze tegen de politie. 

Hijzelf minimaliseerde de feiten. "Het licht ging uit, al was het eerder duw- en trekwerk dan echt geweld. Wij hebben nu eenmaal zo'n relatie. Als we niet overeenkomen dan vechten we met elkaar. Ik heb zo ook al wel eens een parfumflesje op mijn hoofd gekregen", sprak hij tot een ietwat verbaasde rechter. Het parket vond de feiten zwaar genoeg om hem te dagvaarden. "Het moet eens stoppen. Misschien helpt een cursus agressiebeheersing wel", stelde de procureur als probatievoorwaarde voor bij de gevorderde tien maanden met uitstel. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.