Man kan breuk niet verkroppen en stalkt ex en schoonzus

Baert Marc
Een Zaventemmenaar riskeert de autonome probatiestraf voor het belagen van zijn ex en schoonzus.

Begin 2017 zette zijn vriendin een punt achter hun relatie. Op 31 januari ging hij een eerste maal door het lint. Hij sloeg de deur van haar appartement in en gaf haar enkele duwen. Twee maanden later had hij met haar afgesproken om wat kledij terug te halen. 

“Ze gooide echter de deur voor mijn neus toe. Ik hield mijn arm voor mijn gezicht waarna er wat schade aan de deur was”, klonk zijn relaas. Zij stelde dan weer dat ze de zak met kleren had buitengezet en dat hij uit frustratie de deur had vernield. Bovendien had ze dit gefilmd. De maanden erna belde hij haar nog talloze keren. 

Ook zijn schoonzus, die goed met zijn ex opschoot, moest het ontgelden. “De feiten zijn ondertussen al even geleden. Ik zie dat hij en zijn ex opnieuw door één deur kunnen en dat stemt me tevreden. Daarom lijkt een autonome probatiestraf (die niet op zijn strafblad komt, red.) mij geschikt”, aldus het parket. 

Uitspraak op 28 november. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.