Man doorzoekt wagen ‘om aan voedsel te geraken’

Baert Marc
Een twintiger die illegaal in het land verblijft, is veroordeeld tot 6 maanden cel met uitstel. Hij werd betrapt toen hij een geparkeerde wagen aan het doorzoeken was.

Een patrouille betrapte de man dit voorjaar toen hij een portier van een geparkeerde wagen aan het doorzoeken was. Eerst beweerde hij nog dat het zijn eigen wagen was, maar al snel bleek dat een leugen te zijn. “Ik wilde iets kostbaars stelen om te kunnen verkopen en zo voedsel te kunnen kopen”, klonk zijn uitleg. De rechter besloot mild te blijven en gaf hem een celstraf van 6 maanden, met uitstel voor het deel dat de voorlopige hechtenis te boven ging. Daardoor mag hij de gevangenis meteen verlaten. Wel zal hij ineens uitgewezen worden. “Als hij terugkeert en opnieuw feiten pleegt, zal hem een véél zwaardere straf boven het hoofd hangen”, aldus de rechter. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.