Maandelijks 50 sollicitanten minder in Luchthavenhuis door aanslagen

De daling van het aantal sollicitanten in het Luchthavenhuis op Brussels Airport heeft niets te maken met een dalende interesse voor jobs op de luchthaven, zoals gisteren verkeerdelijk in de titel boven het artikel over het Luchthavenhuis stond.

Vorig jaar vonden maandelijks slechts 30 sollicitanten hun weg naar het Luchthavenhuis en dat had enkel en alleen te maken met de aanslagen van 22 maart. De jaren voordien waren dat nog 80 sollicitanten per maand. Na de terreurdaden in de vertrekhal was het Brussels Airport House echter vier maanden gesloten. Ook na de heropening in juli konden sollicitanten zich er niet aanbieden omdat het Luchthavenhuis alleen via een personeelsingang niet bereikbaar was. Sinds de volledige heropening van de luchthaven is het aantal sollicitanten wel opnieuw toegenomen.


Het Luchthavenhuis verzamelt alle openstaande vacatures op Brussels Airport en heeft als doel mensen sneller aan het werk te krijgen op Zaventem. Vorig jaar waren er 621 openstaande vacatures. (RDK)