Luchthaven kapt te hoge bomen rond sporthal

Een kaal zicht rond de sporthal van Zaventem. Verschillende bomen werden gekapt (rechts), andere werden gesnoeid (links).
Lukas Een kaal zicht rond de sporthal van Zaventem. Verschillende bomen werden gekapt (rechts), andere werden gesnoeid (links).
Rond de sporthal van Zaventem zijn de voorbije dagen een tiental bomen gekapt op vraag van Brussels Airport. De bomen werden te hoog en moesten daarom plaats ruimen. Binnenkort worden er wel inheemse eiken geplaatst.

De luchthaven had al enkele jaren plannen om de bomen te kappen, maar de gemeente Zaventem weerde die plannen lange tijd. Maar omdat verschillende bomen - die vlakbij de start- en landingsbanen staan - te groot werden en bovendien in geen al te beste staat verkeerden, werd finaal beslist om ze te kappen. Ook de wortels werden verwijderd, omdat ze her en der de riolering beschadigden.

Op termijn gaat de luchthaven wel opnieuw bomen rond de sporthal plaatsen. Het gaat om inheemse eiken. Wanneer die nieuwe plantactie plaatsvindt, is nog niet duidelijk.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marijke Wuyts

    niks mis mee, te hoge bomen of bomen die niet onderhouden worden en kunnen omvallen op mensen bij harde wind, kunnen hier en daar maar best weggehaald worden en vervangen worden.

  • Willem Vanlangendonck

    Milieuactieplan van de gemeente Zaventem is reeds van start gegaan. Plots staan bomen die er reeds meer dan 50 jaar staan in de weg, begrijpen wie begrijpen kan!!! En de verlichtingsmasten van de voetbal, moeten die dan ook weg?