Lange wachtrijen op Zaventem door stiptheidsacties politie: minstens uur aanschuiven

De wachtrijen op Zaventem worden steeds langer door de stiptheidsacties van de luchtvaartpolitie.
rv De wachtrijen op Zaventem worden steeds langer door de stiptheidsacties van de luchtvaartpolitie.
Op de luchthaven van Zaventem zijn de politievakbonden vanochtend met stiptheidsacties begonnen. Om 9.30 uur moesten passagiers tot een uur aanschuiven aan de paspoortcontrole. Ook was er even hinder op de toegangsweg naar Brussels Airport, waar agenten één van de twee rijstroken afgesloten hadden.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vanochtend vroeg zijn de agenten van de luchtvaartpolitie gestart met hun stiptheidsacties. Aan de paspoortcontroles controleren ze de documenten van de passagiers grondiger dan normaal, waardoor er lange wachtrijen ontstaan. Volgens Brussels Airport is het momenteel minstens een uur aanschuiven voor wie buiten de Schengenzone vliegt. “Tussen 7 en 7.30 uur waren er ook problemen op de toegangsweg naar de luchthaven”, zegt woordvoerster Nathalie Pierard. “Agenten hadden er namelijk één van de twee rijstroken afgesloten, waardoor het lang aanschuiven was tot op de Brusselse ring. Mogelijk volgen er de komende uren nog meer van dergelijke acties.”

De luchthaven roept reizigers, vooral zij die buiten de Schengenzone reizen, op om extra vroeg naar Zaventem te komen. Vandaag verwacht Brussels Airport 74.000 reizigers.

De acties van de politievakbonden komen er uit onvrede voor het uitblijven van oplossingen voor het tekort aan personeel en werkmateriaal.