Krijgt man zijn 35e (!) veroordeling na caféruzie?

De kerstmarkt in Zaventem
Nick Dierickx De kerstmarkt in Zaventem
Een man uit Tienen riskeert 15 maanden cel voor slagen en verwondingen. Hij raakte twee jaar geleden na de Zaventemse kerstmarkt betrokken bij een vechtpartij. Opvallend: de man heeft al 34 veroordelingen op zijn strafregister.

Kerstmis zou het feest van de vrede moeten zijn. Dat dit best relatief is bleek op 16 december 2017 in het centrum van Zaventem. Een man was er met zijn echtgenote iets gaan drinken na een bezoek aan de kerstmarkt. Toen het koppel buiten een sigaret wou gaan opsteken kregen ze het aan de stok met drie andere klanten die dachten dat ze de zaak wilden verlaten zonder betalen. “Ze hielden het slachtoffer tegen toen hij naar buiten wilde gaan en een stevige discussie ontspon zich. Hierbij sloeg een van de drie hem vol op het gezicht, met een neusbreuk tot gevolg”, aldus de procureur, “buiten kwam het tot een vervolg. Nu kreeg hij een slag op de schouder.” Volgens het parket bleek uit camerabeelden van het eerste incident dat de agressor S.J. was, een man met een imposant strafregister dat gevuld is met 34 politionele en correctionele veroordelingen. 

Getuigen hebben niets gezien

Toch ontkende hij alles, hierin gesteund door zijn vrienden. “Die man kreeg klappen van enkele allochtone jongeren”, was hun versie. Ook de barman stelde geen slagen gezien te hebben. “In dergelijke caféruzies gebeurt het wel meer dat men elkaar wilt beschermen”, aldus de advocaat van het slachtoffer, “de beelden zeggen genoeg. S.J. heeft slagen uitgedeeld.” De verdediging verwees naar de verschillende getuigen die niets zagen van de incidenten. “Bovendien hield mijn cliënt zich toen op in een slecht milieu. Nu is hij verhuisd naar Tienen en heeft hij werk gevonden”, aldus zijn advocate. Uitspraak op 25 juni. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.