Krëfel beveiligt dak winkel fors na inbraak

De Belgische winkelketen Krëfel heeft het dak van haar winkel in Nossegem fors beveiligd nadat dieven begin vorige maand via dat dak wisten in te breken en met een aanzienlijke buit aan de haal gingen. Volgens Krëfel gebruikten inbrekers in het verleden al meermaals die tactiek om een winkel binnen te dringen.

In de nacht van 4 op 5 november drongen enkele inbrekers de Krëfel-winkel langs de Weiveldlaan in Nossegem binnen. Opvallend: ze maakten daarbij een gat in het dak en konden zo ongestoord de winkel betreden. Uiteindelijk geraakten ze tot bij de kluis en gingen ze met een aanzienlijk geldbedrag aan de haal. "Het was echter niet de eerste keer dat dieven via het dak wisten in te breken", geven ze bij Krëfel toe. In Grimbergen was dat in september zelfs nog het geval. En drie jaar geleden wisten inbrekers in diezelfde vestiging binnen te dringen via een luchtklep op het dak.

Sensoren

Nu dieven dezelfde tactiek toegepast hebben in de vestiging in Nossegem, heeft de directie beslist om maatregelen te nemen. "Zo hebben we het dak beter beveiligd", klinkt het. "Er werden - zonder in detail te willen treden - extra zaken geïnstalleerd die ons een hogere graad van veiligheid moeten garanderen." Op het dak werd onder meer een bewakingscamera geplaatst en zou ook een alarmsysteem met sensoren geïnstalleerd zijn.


Nog bij Krëfel laat men weten dat ook al in andere winkels extra maatregelen genomen werden om te vermijden dat dieven via de daken naar binnen geraken. (RDK)