Koppel raapt gevallen portefeuille toerist op in luchthaven en houdt hem voor zichzelf: 12 maanden gevraagd

Baert Marc
Een koppel riskeert 12 maanden cel met uitstel voor diefstal. Ze zagen hoe een toerist zijn portefeuille liet vallen op de luchthavenn  maar in plaats van hem hierop attent te maken staken ze de portefeuille weg. De jongeman moest bijgevolg een nieuwe vlucht boeken.

De twee waren op 5 augustus van vorig jaar samen met de minderjarige zoon van de vrouwelijke beklaagde op de luchthaven. Daar zagen ze hoe een jongeman uit Tervuren, die op reis vertrok naar Barcelona, zijn portefeuille liet vallen. In plaats van hem te verwittigen, raapte de man de portefeuille zelf op. Daarna verdeelden ze het geld onder hun drie. Als kers op de wrange taart zag het drietal de jongeman enkele minuten later nog terugkeren en naar zijn portefeuille zoeken, maar de dieven gaven ook nu geen krimp. 

U weet toch dat daar overal camera’s hangen?

“Niets mee te maken”, hielden de beklaagden vol in de rechtbank. “U weet toch dat er in de luchthaven overal camera’s hangen? En dat de feiten daarop perfect geregistreerd staan?”, sprak de rechter hen aan. Op de beelden konden de drie gevolgd worden tot wanneer ze op hun vliegtuig stapten. Zo kon hun identiteit achterhaald worden. Toch bleven de twee hun onschuld volhouden. Iets waar het parket duidelijk niet mee gediend was. “Het lijkt misschien overdreven dat mensen hier moeten verschijnen voor zoiets banaal, maar dergelijke feiten veroorzaken enorme overlast. Het slachtoffer heeft zijn identiteitskaart moeten vervangen, was al zijn cash geld (380 euro, red.) kwijt en moest een nieuwe vlucht boeken een dag later.” Uitspraak op 23 oktober. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.