Jaar na opening nu al vandalisme aan multisportveldjes

De sportveldjes zijn amper een jaar oud, maar vandalen hebben er zich al op uitgeleefd.
Baert De sportveldjes zijn amper een jaar oud, maar vandalen hebben er zich al op uitgeleefd.
Een jaar nadat de omnisportveldjes in Sterrebeek en Sint-Stevens-Woluwe geopend werden, hebben vandalen er zich al op uitgeleefd. Zo werd de omheining op verschillende plaatsen vernield en ligt er heel wat afval. Oppositiepartij N-VA vraagt actie van het schepencollege.

“Het vandalisme getuigt van respectloos gedrag”, zegt gemeenteraadslid Erik Rennen (N-VA), die tijdens de vorige legislatuur als schepen mee verantwoordelijk was voor de aanleg van de multifunctionele sportveldjes in het vernieuwde Zeenpark in Sterrebeek en het park Liekendael in Sint-Stevens-Woluwe. “Er is meer controle van de politie nodig, al is camerabewaking een nog betere oplossing. Als het vandalisme aanhoudt, is dat namelijk een slag in het gezicht van de vele sportievelingen die de voorbije maanden gretig gebruik maakten van de sportveldjes. Ook het vele zwerfvuil baart me zorgen. Ik hoop dan ook dat het schepencollege de nodige maatregelen neemt. Een extra vuilnisbakje kan het probleem mogelijk al oplossen.”

Burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) laat weten dat de gemeente over vier mobiele camera’s beschikt en dat ze eventueel ingezet kunnen worden als het vandalisme aanhoudt. “In het verleden konden we op die manier al overtreders vatten”, zegt ze. “Maar uiteraard kunnen we niet overal camera’s zetten. Voorts zal de schade hersteld worden. Recent nog werd de beschadigde omheining aan het sportveldje in Zaventem vernieuwd, want ook daar hadden vandalen vernielingen aangebracht.”

De omheining van de sportveldjes werd op verschillende plaatsen al vernield.
Baert De omheining van de sportveldjes werd op verschillende plaatsen al vernield.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stella Birkenbrau

    Kijk, die van De Welwillenden gaat 't weer fiksen hoor... Tip: waarom gaan ze niet eigenhandig en verdekt hun verwezenlijkingen, vanuit hun auto's of de struiken, in de gaten houden? Doen ze nog iets nuttigs ook…

  • Hans Verbiest

    Hebben ze geen wijkagent?in ieder geval die zie je nergens