Hst-fietsroute wordt comfortabeler en veiliger

Op het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Erpsestraat in Nossegem komen verkeerslichten. De kasseien in de Erpsestraat worden dan weer vervangen door beton om het fietsen te vergemakkelijken.
Lukas Op het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Erpsestraat in Nossegem komen verkeerslichten. De kasseien in de Erpsestraat worden dan weer vervangen door beton om het fietsen te vergemakkelijken.
Het gedeelte van de hst-fietsroute op het grondgebied van Zaventem zal de komende maanden een stuk comfortabeler en veiliger gemaakt worden.

Wie vandaag de fietsroute tussen Leuven en Brussel gebruikt, moet in Nossegem de drukke Mechelsesteenweg oversteken. Om het oversteken te vergemakkelijken en veiliger te maken, komen er verkeerslichten. “Verderop in de Erpsestraat worden de kasseistroken vervangen door uitgewassen beton”, zegt schepen van Openbare Werken Luk Vander Elst (N-VA). “Vandaag mijden de fietsers die lastige kasseistroken immers door over het voetpad te rijden, maar dat zorgt voor gevaarlijke situaties als bewoners van hun oprit rijden.”

Klein Nossegem Wegske

In de velden tussen Nossegem en Zaventem komt dan weer een apart fietspad van vier meter breed. “Afgescheiden van het huidig zogenaamd ‘klein Nossegem Wegske’, dat alleen voor voetgangers toegankelijk zal zijn. Dat fietspad zal geleidelijk omhoog gaan en zal over de spoorweg gaan ter hoogte van de spoorwegtunnel naar de luchthaven. Daar zullen fietsers kunnen kiezen om naar het centrum van Zaventem of naar de luchthaven te fietsen. De werken, die betaald worden door het Vlaams gewest en de provincie, staan voor volgend jaar gepland.”

Om de oversteek van de Parklaan in Zaventem veiliger te maken, denkt de schepen tot slot aan een fietstunnel. “De eerste gesprekken met minister Ben Weyts (N-VA) lopen”, besluit Vander Elst.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.