Guy Clauwaert al voor vijfde keer als Tourduivel naar Tour de France

Guy Clauwaert trekt voor de vijfde keer als Tourduivel naar Frankrijk. Zijn vrouw Josée gaat verkleed als duivelin mee.
Lukas Guy Clauwaert trekt voor de vijfde keer als Tourduivel naar Frankrijk. Zijn vrouw Josée gaat verkleed als duivelin mee.
Al voor het vijfde jaar op een rij trekt Guy Clauwaert als Tourduivel naar de Ronde van Frankrijk. Voor de eerste twee ritten moet de Nossegemnaar niet ver, want de Tour vertrekt zaterdag in Brussel. Na de doortocht in ons land springen Guy en zijn vrouw Josée in de camper richting de Vogezen en de Alpen.

“Ja, het wordt een speciale editie”, beseft de Tourduivel. “De organisatie van de Tour heeft me gevraagd om donderdag bij de ploegenvoorstelling op de Brusselse Grote Markt als duivel aanwezig te zijn. Nadien trek ik mijn kostuum ook aan voor de eerste rit op zaterdag en de ploegentijdrit op zondag.”

Een dag later vertrekken Guy Clauwaert en zijn vrouw Josée Bergen, verkleed als duivelin, met hun mobilhome naar Frankrijk. “Daar zullen we een drietal ritten in de buurt van de Vogezen volgen en nadien ook twee à drie etappes in de Alpen. De Pyreneeën doen we niet omdat we anders veel te veel kilometers moeten afleggen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.