Gemeentelijke basisschool krijgt 8.500 euro huursubsidies

De gemeenteschool van Sint-Stevens-Woluwe, waar Koen Bruggemans van Get Ready les geeft, krijgt 8.500 euro huursubsidies van minister Hilde Crevits.
Lukas De gemeenteschool van Sint-Stevens-Woluwe, waar Koen Bruggemans van Get Ready les geeft, krijgt 8.500 euro huursubsidies van minister Hilde Crevits.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) geeft aan achttien Vlaamse scholen huursubsidies om hun gebouwen te vernieuwen of om extra plaatsen in de klas te realiseren. De gemeentelijke basisschool van Sint-Stevens-Woluwe krijgt dit jaar nog 8.500 euro. Dat geld zal gebruikt worden voor de huur van twee modulaire units, die 44 extra plaatsen creëren. De modulaire units zijn nodig, want de gemeenteschool langs de Leuvensesteenweg in de Zaventemse deelgemeente wacht al lang op de realisatie van de nieuwbouw. Die werken zullen evenwel pas na 2020 starten, want de gemeente moet eerst de goedkeuring voor de subsidies voor de bouw krijgen. Verwacht wordt dat die goedkeuring er pas ten vroegste binnen twee jaar zal zijn.

In juni dit jaar kregen 59 andere scholen ook al huursubsidies.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.