Gemeente laat verkeerslichten knipperen

De verkeerslichten op het kruispunt van de Watertorenlaan met de Van Dijcklaan/Parklaan in het centrum van Zaventem worden eerstdaags op knipperlicht gezet. De lichten werden er midden september geplaatst, maar zorgen voor heel wat fileleed. Verder blijft eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat en de Steenokkerzeelstraat gelden en komt er een kiss- en ridezone in de Spoorwegstraat.

Midden september lanceerde de gemeente een proefproject om de veiligheid voor zachte weggebruikers rond het Zavo en het Koninklijk Atheneum te verhogen. Zo werden de Hoogstraat en de Steenokkerzeelstraat grotendeels eenrichting en werd er in beide straten ook een fietssuggestiestrook aangelegd. Tegelijkertijd kwamen er ook verkeerslichten op het kruispunt van de Watertorenlaan met de Van Dijcklaan/Parklaan. Tot eind oktober konden inwoners hun mening kwijt over de proefopstelling.


"Over het eenrichtingsverkeer in de Hoogstraat en de Steenokkerzeelstraat waren er geen klachten", zegt burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld). "Maar door het fileleed ter hoogte van de verkeerslichten, waren er daarover wel tal van opmerkingen. Daarom hebben we beslist om het oranje knipperlicht permanent in te schakelen. Daarmee willen we automobilisten duidelijk maken dat er op het kruispunt mensen kunnen oversteken. Ook dit zal later geëvalueerd worden." (RDK)