Gauwdieven mogen cel verlaten

Baert Marc
Twee Roemenen zijn veroordeeld tot celstraffen van 12 maanden voor verschillende gauwdiefstallen. Ze zetten zelfs een minderjarig meisje in om hun slag te kunnen slaan. Omdat de rechter de helft van de straf met uitstel uitsprak mogen ze vandaag nog de gevangenis verlaten.

Op 17 november sloeg het duo meerdere malen toe op de luchthaven van Zaventem. De modus operandi was altijd dezelfde. Een van hen leidde wachtende toeristen af waarna hun hulpje, een 16-jarige meisje, met de handtas aan de haal ging. Toen ze dit ‘kunstje’ in de Starbucks wilden herhalen werden ze echter op heterdaad betrapt. Ze namen onmiddellijk de vlucht en wierpen de gestolen handtas weg. Uiteindelijk konden de meerderjarigen opgepakt worden. Een van hen bekende meteen alles. De andere houdt nog steeds vol dat hij van niets wist. “Hij was aanwezig die dag maar hij wist niet dat de twee anderen gingen stelen”, aldus zijn advocaat Kristof Lauwens. De rechter geloofde hier niets van en veroordeelde beiden. Het minderjarige meisje zal door de jeugdrechter berecht worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.