Elf maanden voor stelende ‘luchthavenbewoner’

De luchthaven, waar de man ‘woonde’
Dieter Nijs De luchthaven, waar de man ‘woonde’
Een dakloze man die in de luchthaven van Zaventem verblijft, heeft het meermaals te bont gemaakt. Zo stal hij een rugzak en had hij een vlindermes bij zich. De rechter veroordeelde hem tot acht maanden cel voor de diefstal en drie maanden cel, omdat hij illegaal in het land verblijft.

Op 7 november diende een toerist klacht in nadat hij zijn rugzak niet meer vond. Uit analyse van de bewakingsbeelden bleek dat Ali D. aan de haal was gegaan met de zak. De man was een bekende bij het luchthavenpersoneel omdat hij als het ware op de luchthaven ‘woonde’. Toen agenten hem op 11 november tegen het lijf liepen, confronteerden ze hem met de diefstal. Hij bekende alles. Hij bleek ook andere gestolen waar zoals een GPS en iPhone bij zich te hebben. Bovendien had hij een vlindermes op zak. Omdat de man zes maanden in voorhechtenis zat, werd de rest van de straf met uitstel uitgesproken. Hij zal nu naar een gesloten centrum worden gebracht, waarna hij hoogstwaarschijnlijk wordt uitgezet. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.