Eerste vluchtelingen donderdag in opvangcentrum

Het opvangcentrum van Fedasil opent donderdag de deuren.
Lukas Het opvangcentrum van Fedasil opent donderdag de deuren.
Nu donderdag worden de eerste vluchtelingen verwacht in het opvangcentrum in de Excelsiorlaan in Zaventem. Door het stijgend aantal asielzoekers ziet Fedasil zich genoodzaakt om drie opvangcentra te heropenen. Zaventem is daar één van. Op termijn zal er voor 200 vluchtelingen plaats zijn.

Burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) zette het licht zopas op groen voor de heropening van het asielcentrum in bedrijvenzone Keiberg. Ze had Fedasil om garanties inzake veiligheid en personeel gevraagd en die garanties kreeg ze naar eigen zeggen. Bij de VDAB zijn momenteel dertig vacatures voor het opvangcentrum. “Natuurlijk moet niet al het personeel meteen aan het werk, gezien er vanaf dag één nog geen tweehonderd vluchtelingen zullen zijn”, zegt Holemans. “Maar zodra het centrum volzet is, moeten wel alle vacatures ingevuld zijn.”

Vorige week woensdag organiseerden de gemeente en Fedasil een infoavond voor inwoners van Zaventem, maar behalve enkele vragen waren er volgens de burgemeester geen problemen. Drie jaar geleden werden er ook al 250 asielzoekers in opgevangen. Voorlopig ziet het ernaar uit dat het opvangcentrum tot augustus geopend zal zijn, al kan die termijn nog wijzigen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.