Eerste steen nieuwe lokalen Europascouts gelegd

Veel blije gezichten zondag bij de eerstesteenlegging van de nieuwe lokalen van de Europascouts.
Dieter Nijs Veel blije gezichten zondag bij de eerstesteenlegging van de nieuwe lokalen van de Europascouts.
Aan de Kersenberg in Nossegem is zondag de eerste steen van de nieuwe lokalen van de Europascouts gelegd. De werken zullen ongeveer een klein jaar duren.

Momenteel komen de zowat vijftig meisjes van de Europascouts in Nossegem wekelijks samen in een woning van de kerkfabriek op het Driesplein. Een optimale stek voor een jeugdbeweging is dat evenwel niet, en dus sloegen de kerkfabriek en de gemeente de handen in elkaar om de meisjes eindelijk echte lokalen te geven. Zo schenkt de gemeente een perceel in de Stokerijstraat via een erfpacht voor een symbolische euro per jaar. De kerkfabriek en haar voorzitter Willy Vankeirsbilck staan dan weer in voor de bouw van de lokalen. Er komen twee ruimtes en een polyvalente zaal. Het project komt naast de Kersenberg, waar de gemeente een nieuwe groene long voor Nossegem zal aanleggen en waar vorig jaar al een multifunctioneel sportveld en een speeltuintje gebouwd werden.

“Dit is opnieuw een prachtige investering in nieuwe jeugdlokalen in onze gemeente”, zegt Bart Dewandeleer (CD&V), schepen van Jeugd en Ruimtelijke Ordening. “Door de samenwerking tussen de gemeente en de kerkfabriek bouwen we samen aan de toekomst van de Europascouts. Zowel de scouts als de kerkfabriek zijn een belangrijk deel van het kloppend hart van Nossegem. Investeren in de jeugd, is investeren in de toekomst.”

Verwacht wordt dat de lokalen in het voorjaar van 2020 klaar zullen zijn.

Dieter NijsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.