Drugssmokkelaar wordt zelf bedot

Illustratie: XTC-pillen
anp Illustratie: XTC-pillen
Een 58-jarige Nederlander riskeert 36 maanden cel voor het smokkelen van xtc. “Ik wist dat ik drugs ging smokkelen, maar had echt geen idee dat ik toen al drugs wás aan het smokkelen”, hield hij vol tegen de rechter.

De man vertrok op 14 februari vanuit de luchthaven van Zaventem naar de Dominicaanse Republiek. “Een jongeman uit Rotterdam had die vlucht voor mij geregeld. Daar zou ik vervolgens cocaïne krijgen die ik naar België zou moeten smokkelen”, klonk het tegen de politie. De man was dan ook erg verbaasd toen de douane op de luchthaven van Zaventem nog voor zijn vertrek 4 kilogram xtc-pillen in zijn koffer, die de jongeman hem had meegegeven, vond. “Het is een nieuwe tactiek van drugsbendes”, aldus het openbaar ministerie, “in plaats van koeriers naar de Dominicaanse Republiek te sturen, hen daar te bevoorraden met drugs om hen deze vervolgens te laten smokkelen geven ze de koeriers kwaliteitsvolle Nederlandse xtc mee op de heenvlucht, om hen op de terugvlucht cocaïne te laten smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek.” Op deze manier hebben ze twee kansen om drugs te smokkelen. Voor de man zelf maakt het niet veel uit. Hij riskeert de standaardstraf van 36 maanden cel. Uitspraak op 12 juni. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.