Dronken bestuurder maait ei zo na agenten van de baan

Photo News
Een dronken bestuurder heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens een grootschalige controle van de lokale politie van Zaventem bijna twee agenten aangereden. Hij werd geboeid overgebracht naar de controlepost.

De controleactie werd in het kader van overlast en verkeersveiligheid gehouden. Zestien agenten werden ingezet en 555 voertuigen werden gecontroleerd. Daarnaast scande de mobiele ANPR-camera nog eens 1.170 wagens. 544 bestuurders bliezen negatief, vijf ‘alarm’ en zes positief. Twee bestuurders verloren hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen. De negen anderen die teveel gedronken hadden, moesten hun rijbewijs drie of zes uur inleveren. Eén bestuurder testte positief op drugs en mag twee weken niet rijden.

Bijna agent aangereden

Tijdens de controleactie probeerden vier automobilisten te vluchten, maar ze werden allemaal vrij snel onderschept. Eén van hen probeerde echter opnieuw weg te rijden en reed daardoor bijna twee agenten aan. De man, die zich weerspannig gedroeg, werd vervolgens geboeid overgebracht naar de controlepost, waar hij positief testte op alcohol.

Tijdens de actie botste de politie op acht gram cannabis en 1.000 euro drugsgeld. Voorts werden pv’s opgesteld voor onder meer het bezit van een boksbeugel, het negeren van een bevel van een agent en het niet dragen van de gordel.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.