Directie Atos na staking: “Welzijn werknemers van primordiaal belang”

Donderdagochtend protesteerden enkele tientallen werknemers voor de vestiging van Atos in Zaventem.
Lukas Donderdagochtend protesteerden enkele tientallen werknemers voor de vestiging van Atos in Zaventem.
Na de staking die donderdagochtend uitbrak voor de deuren van het hoofdkantoor van de Atos-groep in Zaventem heeft de directie gezegd dat het welzijn van de betrokken werknemers en hun loopbaanontwikkelingsmogelijkheden van primordiaal belang zijn.

Het waren enkele tientallen werknemers van de Unify-afdeling in Beersel die donderdagochtend naar de Da Vincilaan in Zaventem trokken om actie te voeren tegen de ‘verhuis’ van het personeel naar de nieuwe, pas opgerichte onderneming NSC Global Belgium bvba. De werknemers vrezen dat er ontslagen zullen vallen en dat er aan de loon- en arbeidsvoorwaarden geprutst zal worden.

De directie van Atos probeert het personeel nu gerust te stellen. “49 werknemers verhuizen als gevolg van de organisatorische wijziging van Atos naar NSC Global”, klinkt het in een mededeling. “Dat bedrijf met duizenden werknemers in 26 landen zal hen verwelkomen, in overeenstemming met de Belgische wet, en zal hen een breder scala aan opleidingsfaciliteiten en klantenopportuniteiten voorstellen. Wij werken momenteel samen met alle betrokkenen, waaronder de vakbonden, om de onderhandelingen verder te zetten op dezelfde constructieve en positieve manier als tot nu toe het geval was. Het welzijn van de betrokken medewerkers en hun loopbaanontwikkelingsmogelijkheden zijn van primordiaal belang voor Atos.”

De vakbonden eisen snel duidelijkheid over de transfer, die volgende week vrijdag al plaatsvindt. Komt die er niet, dan volgen er mogelijk nieuwe acties.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Berten 4President

    Wat Atos naar buiten communiceert en hoe Atos handelt zijn 2 compleet verschillende zaken. Atos is een bedrijf die op alle sociale gebied er de kantjes af loopt en weinig respect toont naar haar werknemers.