Dag voor oudjaar al massaal vuurwerk afgeschoten: nog geen boetes uitgedeeld

Vorig jaar nam de Zaventemse politie heel wat vuurwerk in beslag.
Politie Zaventem Vorig jaar nam de Zaventemse politie heel wat vuurwerk in beslag.
In Zaventem wordt met oudjaar streng opgetreden tegen inwoners die vuurwerk afschieten, maar ook maandagavond was het al prijs. Op sociale media kwamen heel wat meldingen van mensen die klaagden dat er her en der vuurwerk afgeschoten werd. De politie deelde voorlopig nog geen boetes uit. Vanavond worden de controles wel fors opgetrokken.

Het schepencollege van Zaventem verwittigde haar inwoners vorige week dat vuurwerk afschieten absoluut verboden is. Met oudejaarsavond trekken politieploegen door de straten om overtreders te beboeten. Ze riskeren een GAS-boete tot 350 euro. ‘Als het op oudejaarsavond niet mag, dan doen we het de avond voordien wel’, moeten enkele Zaventemnaars gedacht hebben. Maandagavond kwamen er op sociale media immers verschillende meldingen over afgeschoten vuurwerk. De lokale politie kon evenwel nog geen daders op heterdaad betrappen.

“Maar vanavond (oudejaarsavond, red.) trekken onze ploegen naar de plaatsen die bekend staan als risicoplekken voor vuurwerk”, zegt Ellen Vanderpoel van de lokale politie. “Als we daders kunnen betrappen, wordt het vuurwerk meteen in beslag genomen en krijgen de overtreders een boete.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marieke Marcelis

    Veel op papier en in een mooi boekje. Punt