Commotie rond tweetalige brief van Waals bedrijf over groepsaankopen

Deze tweetalige brief belandde in de Zaventemse brievenbussen.
rv Deze tweetalige brief belandde in de Zaventemse brievenbussen.
In Zaventem is opnieuw commotie ontstaan over tweetalige reclame. Wikipower, een Waals bedrijf dat groepsaankopen promoot, stak deze week een tweetalige advertentie in de brievenbussen. “Het bedrijf heeft geen respect voor onze Vlaamse eigenheid”, zegt N-VA’er Erik Rennen. Hij eist maatregelen van het schepencollege.

Het Luikse bedrijf Wikipower verstuurde in februari een Nederlandstalige brief naar de inwoners van de luchthavengemeente waarin de firma hen aanspoorde om in te tekenen op een groepsaankoop voor energie. In de brief werd een link gelegd naar de gemeente, maar die link bleek er niet te zijn. Deze week kregen de Zaventemnaren een tweede brief van de firma. Die bleek zowel in het Nederlands als in het Frans opgesteld te zijn. “Een schande dat een Waals bedrijf in een eentalig Vlaamse gemeente tweetalige informatie verspreidt”, reageert een verbijsterde Erik Rennen, gemeenteraadslid van oppositiepartij N-VA.

“In Zaventem is de invloed van Brussel en de toestroom van anderstaligen al enorm en nu doet dit bedrijf uit Luik er nog een schepje bovenop. De firma heeft totaal geen respect voor onze Vlaamse eigenheid noch voor onze Vlaamse inwoners en hopelijk reageert de meerderheid bij monde van de schepen van Vlaamse aangelegenheden hier gepast op.”

Bevoegde schepen Hamid Akaychouh (CD&V) zegt dat de gemeente er wettelijk gezien niet echt tegen kan optreden. “Maar dat neemt niet weg dat we het desbetreffende bedrijf wel kunnen wijzen op het feit dat Zaventem een eentalig Nederlandstalige gemeente is.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stella Birkenbrau

    Ondertussen gaat die partij van rennen het een gemeente verder wél effe op een akkoordje gooien met 'de Franstaligen' voor een postje in een intercommunale. In Zaventem wonen ondertussen zoveel anderstaligen waaronder Engelsen, Duitsers tot Catalanen toe die evengoed geen Nederlands te spreken in winkels,horeca... Dat is voor rennen en z'n partij anders ook niks om echt wakker van te liggen dus byebye consequent Vlaams zijn en de mooie principes...