Celstraf met uitstel voor verkoopsdirecteur

Photo News
Een 50-jarige man is veroordeeld tot een celstraf van tien maanden met uitstel voor valsheid in geschrifte en het gebruik van valse stukken. De man stak zo 35.000 euro in zijn eigen zak.

De methode waarvan de verkoopsdirecteur van een Zaventems bedrijf gebruik maakte, was heel eenvoudig. Hij veranderde het rekeningnummer van het bedrijf in het zijne waardoor verschillende betalingen doodleuk op zijn eigen rekening verschenen. In totaal kreeg hij zo 35.000 euro. 

Deel terugbetaald

Door zijn sleutelfunctie had hij heel wat macht op financieel vlak en hiervan maakte hij gewiekst misbruik. De man zelf gaf alles meteen toe. “Hij was indertijd verwikkeld in een echtscheiding en had mede daardoor financiële problemen. Nu heeft hij een nieuwe job en staat zijn leven terug op de rails. Hij heeft ook al een groot deel terugbetaald”, aldus de verdediging. De rechter had oren naar deze verachtende omstandigheden en gaf hem slechts een straf met uitstel.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.