Buurtbewoners redden vissen van gewisse dood uit bijna droge vijver

Buurtbewoner Steven haalde de vissen woensdagavond uit de vijver.
Robby Dierickx Buurtbewoner Steven haalde de vissen woensdagavond uit de vijver.
In de Mercuriusstraat in een industriepark in Nossegem zwommen enkele vissen de voorbije dagen langzaam hun dood tegemoet. Een vijvertje tussen de vele gebouwen staat immers bijna helemaal droog. Drie buurtbewoners haalden de vissen woensdag uiteindelijk uit het lage water en vangen ze op in hun eigen vijver.

Het vijvertje zou deel uitmaken van een perceel waarop een gebouw al geruime tijd leeg staat. Daardoor laat het onderhoud te wensen over. Door de hittegolf zakt het water bovendien dagelijks zienderogen. Eén kant van de vijver staat al volledig droog, aan de andere kant staat het water amper enkele centimeters hoog. Met de aanhoudende hitte is de kans reëel dat het vijvertje eind deze week volledig droog staat. Inmiddels vonden enkele visjes al de dood en de overgebleven vissen leek hetzelfde lot beschoren.

Tot buurtbewoners Cindy en Steven en schepen Hamid Akaychouh hen woensdagavond ter hulp schoten. Ze haalden 61 visjes uit het lage water en vangen ze op in hun eigen vijver.

Door de aanhoudende hitte staat het vijvertje in de Mercuriusstraat bijna helemaal droog.
Robby Dierickx Door de aanhoudende hitte staat het vijvertje in de Mercuriusstraat bijna helemaal droog.
Enkele vissen kwamen al om het leven door de droogte.
Robby Dierickx Enkele vissen kwamen al om het leven door de droogte.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.