Bouw Albert Heijn en 40-tal flats start weldra

Op dit braakliggend terrein in de Woluwestraat komt binnenkort een nieuwe winkel van Albert Heijn.
Foto Lukas Op dit braakliggend terrein in de Woluwestraat komt binnenkort een nieuwe winkel van Albert Heijn.
In de Woluwestraat in Zaventem start men weldra met de bouw van een 40-tal appartementen en een filiaal van Albert Heijn. De appartementen en de supermarkt komen op de plaats waar jarenlang rubberfabriek Sic zat. De oude, bakstenen fabrieksschouw blijft behouden.

Ruim tien jaar geleden werden de laatste gebouwen van de voormalige rubberfabriek Société Industriel de Caoutchouc (Sic) afgebroken. Sindsdien ligt de site er verloederd bij. Alleen de oude, bakstenen schoorsteen doet de Zaventemnaar vandaag nog terugdenken aan de fabriek. Het desolate uitzicht van de site krijgt nu een make-over, want binnen enkele weken start men met de bouw van een veertigtal appartementen en een Albert Heijn. De werken zouden ongeveer een jaar duren.

Schouw blijft

Opvallend: de fabrieksschouw blijft behouden en wordt mee geïntegreerd in het project. De schouw is immers geïnventariseerd als bouwkundig erfgoed en is twintig meter hoog. Ze staat bovendien symbool voor het rijke industrieverleden van de gemeente. Het gemeentebestuur zette het licht voor dit project enkele jaren geleden op groen op voorwaarde dat de fabrieksschouw mee geïntegreerd zou worden in het nieuwbouwproject. (RDK)