Bedrijf in Zaventem gehackt: 1.000 werknemers twee dagen technisch werkloos

De ASCO-site in Zaventem.
Foto Lukas De ASCO-site in Zaventem.
De servers van ASCO Zaventem, het bedrijf dat vliegtuigonderdelen maakt voor onder andere Airbus en Boeing, zijn gehackt. Dat betekent dat zo’n 1.000 werknemers van ASCO tot en met woensdag technisch werkloos zijn. 

De secretaris van de christelijke vakbond ACV, Jan Baetens, verzekert dat de werknemers die gesyndiceerd zijn zo snel mogelijk een werkloosheidsuitkering voor die twee dagen zullen krijgen van de RVA. Werknemers die niet bij een vakbond geregistreerd zijn, hebben ook recht op die uitkering, maar die papieren moeten ze wel zelf in orde brengen, wat misschien meer tijd in beslag zal nemen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dimitri Clicque

  Natuurlijk is geen enkel os 100% veilig. Maar Windows vermijden is al een goed begin.

 • Stella Birkenbrau

  Neen, je moet helemaal niks maar dan zoek je 't wel effe zelf allemaal uit. Anderzijds, als de vakbond dat voor je doet, betaal je wel lidgeld. Trouwens wie stel jij dan voor om de werklozensteun uit te betalen of ben jij er zo eentje die die uitkeringen liever geschrapt zou zien want jij bent vermoedelijk niet echt een 'trado' maar eerder progressief en modern van inborst, trappelend en reikhalzend uitkijkend naar een 'nieuwe orde' of zo?

 • Willy Van den Houten

  @Wim Verjoossen. De vakbond en behartigen de belangen van de werknemers en bieden hiervoor dienstverlening in ruil voor een bijdrage. Diegenen die niet gesyndyceerd zijn moeten zich zelf tot de werklozenkas richten... dat duurt effectief langer. Ik zie echt het probleem niet.

 • Nico Lauriola

  Robots plaatsen omdat de vakbonden te veel staken was het toen in de tijd mensen waren te duur,werden ziek,staken dus werden wij uitgelachen en op straat gezet en nu is het weer de vakbond zijn fout begrijpen wie kan?

 • Geert Landsman

  En nog steeds is Windows niet verboden, gewoon doordoen met die rommel.